Ateliere creative, lectură, film, dans și multă voie bună

 

* Mega petrecerea s-a dat vineri, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, la Nocturna Bibliotecilor

 

Imediat după proiecția filmului “Întoarcerea la inocență” care a fost la ora 18.00, în același timp cu piesa de teatru „Pinocchio” ce s-a desfășurat la Sala de Lectură, în curtea Bibliotecii Județene s-a dat startul programului.

Piesa de teatru „Pinocchio” a fost pusă în scenă pentru cei mici de câteva bibliotecare de la Sala de Lectură. Adriana Ștefania Mînzu, Carmen Damian și Gabriela Popescu le-au pregătit copiilor care au participat la eveniment o poveste clasică, adaptată.

Pinocchio

“A fost prima reprezentație în această formula realizată pentru cei mici. Piesa a fost adaptată special pentru ei. Ne bucurăm că au răspuns invitației noastre în număr așa de mare. Cu siguranță vom mai repeta această experiență. Vom face adaptări și pentru alte povești îndrăgite – «Cenușăreasa» și «Hainele cele noi ale împăratului». Am improvizat pe parcursul piesei în funcție de atmosfera din sală. Reacția spectatorilor a fost pozitivă”, a spus Gabriela Popescu, bibliotecarul care s-a ocupat de adaptarea poveștii lui „Pinocchio”.

În intervalul 19.00 – 20.30, distracția s-a mutat în curtea Bibliotecii Județene unde au fost organizate atelierele creative: păpuși din sfoară, face-painting, tricotat, croșetat (brățări), hand-made (minioni), pătura povestitoare, story-tellers și brutărie.

Atelierul de confecționare de păpuși din sfoară a fost coordonat de Librăria “Carioca” reprezentată de Maria și Adrian Vasile. Iată mai jos imagini de la acest atelier – https://youtu.be/7Kpp7xosTRs.

Papusi sfoara

La Atelierul de face-painting cei mici s-au înghesuit să își picteze fețele după pofta inimii. Aici voluntarii Maria Ion, Catrinel Volcu și Daniela Constantin (colega prezentatoarei evenimentului Marta Nechifor) alături de elevele Liceului de Artă Hariclea Darclée au mers pe mâna puștilor și au realizat cele mai simpatice pisicuțe, fluturași și floricele pe fețele care radiau de plăcere. Și pentru a vă exemplifica, iată aici câteva imagini de la activitate – https://youtu.be/NMyGhMaSjcY.

Face painting

Înghesuială mare a fost și la Atelierul de croșetat și tricotat organizat de bibliotecarele Silvia Iacob, Mihaela Lungu, Doinița Brăileanu, Carmen Damian cu spijinul voluntarului Florentina Ion.

Tricotat

“A fost foarte frumos. La acest atelier au participat și băieți. Chiar au fost interesați de activitate. Ne-am propus să facem semne de carte. I-am învățat pe cei care au participat cum să tricoteze și am finalizat semnele de carte începute de noi. Am făcut medalioane din lucrările copiilor pe care le-au purtat toată seara”, ne-a explicat bibliotecar Silvia Iacob. Iată mai jos link-ul către imaginile filmate la acest atelier – https://youtu.be/Vhlv9Wu74sw.

Crosetat

”La atelierul de croșetat s-au făcut brățări. Copiii au fost interesați și au venit în număr mare. Am avut și băieți care au luat prima lecție de croșetat”, a spus bibliotecar Mihaela Lungu.

Atelierul hand-made (minioni) a fost extrem de apreciat, iar cei mici s-au îngrămădit să realizeze faimoșii minioni și nu numai. Atelierul a fost coordonat de Valentina Chiriac, secondată de bibliotecarele Gabriela Popescu, Adriana Mînzu, Maria Blănaru, Mihaela Lungu și voluntarul Denis Andrei Chiriac.

Minioni

“Povestea atelierului de hand-made a început cu planurile noastre de a realiza semne de carte cu minioni și jurnale de lectură (carnețele în miniatură într-o cutie cadou) în care cei dornici să-și noteze lecturile sau fragmentele care i-au impresionat. Cum minionii sunt atât de îndrăgiți de toată lumea, planurile noastre inițiale s-au materializat doar în ceea ce privește semnele de carte. Participanții la acest atelier, prezenți într-un număr impresionant de mare, au lucrat cu plăcere la realizarea unui semn de carte care să le aducă bucurie și să-i călăuzească în călătoriile lor prin lumea fascinantă a cărților”, a spus Valentina Chiriac, șef Birou Împrumut carte pentru Adulți, Sală de Lectură, Biroul de Înscriere- https://youtu.be/Z–AS9e1VGI, https://youtu.be/1vH6CKaOGD4

Atelierul “Pătura povestitoare” a fost coordonat de bibliotecar Camelia Aurelia Popescu. Atelierul a constat în lecturi la prima vedere din noua colecție de carte de la Secția Împrumut carte pentru Adulți și Ludotecă. Cărțile s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

patura povestitoare

“Activitatea s-a desfășurat sub semnul jocului – cine știe să citească, cine știe să asculte. Micuții care nu știau să dezlege tainele cititului au fost receptivi la lecturile celorlalți. După ce fiecare cititor a lecturat din cartea dorită a fost răsplătit cu o diploma și un mic semn de carte pentru a marca participarea la acest atelier”, ne-a spus bibliotecar Camelia Popescu.

Iată care au fost cărțile din care s-a lecturat: “Pisicile războinice – În inima pădurii” și volumul II “Foc și gheață”, “Eragon”, “Dragonul tatălui meu”, “O poveste grimminală”, “O poveste haioasă”, “Marea monștrilor”, “Micuțul Nicolas”, “Ursulețul Winnie”.

Atelierul de brutărie susținut de Cercetașii României – Scout Centrul Local Brăila a strâns de asemenea mulți copii dornici să învețe lucruri noi. Ce a urmat? Vă lăsăm să vedeți mai jos – https://youtu.be/xg-yMCBHwHg.

Brutarie

Tot reprezentanții Cercetașilor României – Scout Centrul Local Brăila au fost cei care au organizat și susținut Atelierul de tâmplărie.

Tamplarie

Nu în ultimul rând, la Nocturna Bibliotecilor a fost organizat și un Atelier de Story-tellers susținut și condus de voluntari de la Liceul de Artă și de la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” sub coordonarea voluntarei Sânziana Ghelase.

Story tellers

La 20.30 familiile au fost provocate să participe la Concursul de COOLtură generală. La 20.50 a început programul de muzică ușoară cu participarea Andreei Herghelegiu și Iuliei Puțanu. Iată mai jos fragmente din programul susținut de cele două tinere voci: https://youtu.be/vvTehWUtaOk, https://youtu.be/0HkgX8wGjB8.

Andreea

Iulia

Dansul nu a lipsit din lista evenimentelor programate. Formațiile Artistic și 4motion (Cercul Militar, coregraf Claudia Popea), dar și MiniLILFamily și LILStyle (LIL Motion Dance School, coregraf Liliana Stan) au oferit publicului momente inedite. Petrecerea s-a încins la 21.30 când a început Zumba-party cu Claudia Popea.

Programul evenimentelor organizate la Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a fost sponsorizat de Carrefour. Au prezentat Marta Nechifor și Claudiu Brăileanu.

Prezentatori

Vă reamintim că Nocturna Bibliotecilor a fost un eveniment organizat de Consiliul Județean Brăila și Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, în parteneriat cu Cercetașii României – Scout Centrul Local Brăila, LIL Motion Dance School, Cercul Militar Brăila, Quilling by Monica și Liceul de Artă „Hariclea Darclée”.

 

Sursa: http://www.bjbraila.ro/bibliotecabraila/?p=1411